Studeren in het buitenland

Niet alle studies zijn mogelijk in Suriname. Voor sommige zal je dus moeten afreizen naar het buitenland. De volgende universiteiten ontvangen jaarlijks grote aantallen internationale studenten. Bij de aanmelding bepaalt de universiteit zelf wat je vooropleiding waard is en zij kan aanvullende eisen stellen. 

Toelatingseisen kunnen verschillen per provincie, stad en per instelling. Met een havodiploma kun je naar een college en soms zelfs naar een universiteit. Met een vwo-diploma kun je in principe op alle universiteiten terecht. Je zou zelfs in het tweede jaar kunnen beginnen, maar niet alle universiteiten staan dat toe. Hou ook rekening met de volgende zaken als Taaleisen en Diplomawaardering.

Als je aan een Engelstalige universiteit wilt studeren, moet je de Engelse taal beheersen. Meestal moet je de TOEFL-toets (Test Of English as a Foreign Language) afleggen en daarvoor minimaal 550 punten halen.
Voor de Franstalige universiteiten moet je na aankomst een toets in de Franse taal bij de universiteit afleggen. Informeer bij de universiteit van je keuze.
Diplomawaardering
Een diplomawaardering beschrijft de globale waarde van een buitenlands diploma, samen met de globale inhoud en het niveau van de opleiding. Informeer goed naar de waarde van je diploma voordat je start met het toelatingsproces.

Voor meer informatie over de toelatingseisen bezoek de afzonderlijke websites. Wellicht voldoe je aan de toelatingseisen en bieden één van ze de studie(s) van jouw keuze aan.

Canada
Universiteiten in Canada

België
Universiteiten in België

China
China Scholarships Council

Duitsland
Universiteiten in Duitsland

Engeland
Universiteiten in Engeland

Nederland
Universiteiten en hogescholen in Nederland

Verenigde Staten van Amerika
Universiteiten in de Verenigde Staten

Zuid-Afrika
Universiteiten in Zuid-Afrika