Hoogopgeleid en tóch werkloos

Feb 12, 2014 by

Hoogopgeleid en tóch werkloos

Een diploma opent deuren naar een goede toekomst, beweert men. Gaat deze stelling altijd op? Uit cijfers van de achtste census van het Algemeen Bureau voor de Statistiek telt Suriname in totaal 21.512 werklozen. 5%, ruim 1.000, is hoogopgeleid (hbo en universitair). Dit roept vraagtekens op. Haast elke dag verschijnen vacatures in de kranten. Carrièrenieuws interviewde hoogopgeleiden.

W020111107664235467280“Er is gebrek aan arbeidsplaatsen in Suriname. Mij pakken ze daarom niet met de vacatures in de kranten, omdat ze vaak al bekleed zijn. Voor de formaliteit worden ze toch geplaatst. Is er toch een ‘open plek’, dan zijn het meer familie en vrienden die aan bod komen. Soms voldoen ze niet eens aan de vereisten om de functie te bekleden. De right man komt niet op de right place. Zijn er toch vacatures, dan zijn de lonen zo schrikbarend laag, ondanks bepaalde bedrijven goede winst maken”. Dit zegt een hoogopgeleide. Een andere geeft aan dat “studeren in Suriname meer voor algemene ontwikkeling is dan om goede baan te hebben of hogerop te komen in de maatschappij.”

Joan Rellum, hoofd van de Dienst Arbeidsbemiddeling van het Ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu, geeft toe dat de werkloosheid onder deze groep werkelijk hoog is, maar dat het deels ligt aan de wensen en  voorkeur van deze afgestudeerden. Zij wordt hierin ondersteund door hoofdbeleidsmedewerker Brian Creebsburg. De Dienst Arbeidsbemiddeling is er voor werkzoekenden en werkgevers. Werkzoekenden mogen zich registeren voor een baan en werkgevers mogen hun vacatures melden. Arbeidsbemiddeling brengt ze met elkaar in contact. “Er zijn mappen met veel vacatures, maar doordat pas afgestudeerden niet met een laag inkomens willen beginnen, zitten zij zonder werk. We moeten wel toegeven dat er vacatures zijn waarvoor zij niet kunnen gaan”. Het ministerie adviseert hoogopgeleiden om met een laag inkomen te beginnen om zodoende ervaring op te doen en daarna weer te solliciteren naar een passende functie. Thuiszitten en wachten op een baan is geen optie. Bij de intakegesprekken wordt dit alles aan ze voorgelegd ,maar er zijn weinigen die laag willen starten”. Het instellen van een minimumloonstelsel zien Rellum en Creebsburg ook als een optie, maar niet de oplossing voor het verminderen van werkloosheid onder deze groep.

Ingrid Corinde

Related Posts

Tags

Share This

468 ad