Kinderen en de studie Microbiologie

Jun 17, 2014 by

Kinderen en de studie Microbiologie

 Het is belangrijk dat kinderen al heel vroeg weten hoe het is om een studie Microbiologie te doen op de universiteit. Hun interesse hiervoor dient aangewakkerd te worden. Het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (Celos) neemt hierin de leiding.

In dit kader namen leerlingen van de vijfde en zesde klas van de lagere school in april en mei deel aan een tweedaagse training. Tijdens de sessies stond ‘hygiëne’ centraal en de jongelui hebben kennisgemaakt met de studie Microbiologie en het werkgebied hiervan. Ongeveer  honderd leerlingen, verdeeld over vier groepen van elk vijfentwintig, namen deel aan de training. De jongens en meisjes hebben gedurende de twee dagen microbiologische testen uitgevoerd die studenten op de Anton de Kom Universiteit normaal doen. De kinderen keken door een microscoop naar insecten, bacteriën en naar huidmondjes. “Dat wat zij zien moeten zij tekenen. De mooiste tekeningen komen op 9 mei tijdens de certificaatuitreiking in aanmerking voor een prijs”, zegt Ricky Stuttgard van het Celos. Het is de eerste keer dat basisscholieren worden betrokken bij het programma van het centrum. “Scholen die ook willen participeren kunnen contact opnemen met het centrum”, vindt Stuttgard. Begin dit jaar gaf het instituut rukbaarheid aan deze activiteit. Tot nu toe zijn er zevenentwintig aanmeldingen en de inschrijving staat nog open. Het doel van deze trainingsactiviteit is tweedelig. Ten eerste zijn de kinderen warm gemaakt om een universitaire studie in het betreffende vak te ambiëren. Daarnaast is de aftrap gegeven voor de zesde Celos Vakantie Microbiologie. Dit evenement wordt in augustus en september gehouden voor leerlingen van de mulo- en middelbare scholen.
Simone Awana

Microbio

 

 

 

 

 

 

De leerlingen werden begeleid door Stuttgard, geassisteerd door de medisch analisten Priya Ganesh en Sharita Naipal. Ex-cursisten Arti Ganesh, Alta Gracia Hidalgo en Annees Karsoredjo ondersteunen de lessen ook met kwaliteitsmanager Arnold Zeefuik.

Related Posts

Tags

Share This

468 ad